Welcome to Our Website

Tijd voor een ommetje

Kun je het je voorstellen? Dat moment dat je in de ochtend opstaat en dat je nergens meer naartoe hoeft. Niet meer wakker worden en voor je kinderen moeten zorgen. Niet meer snel ontbijten en naar je werk toe haasten. Gewoon rustig wakker worden voor een dag doen waar je zelf zin in hebt. Het kan, tijdens je pensioen en ver daarna. Ineens heb je alle tijd om alles te doen wat je maar wilt. Tenminste, in theorie dan. Want je zult echt niet de eerste zijn die met pensioen gaat en die vervolgens toch het idee heeft dat er niet ineens tijd over is, ook al hoef je niet meer elke dag naar je werk. Je dagen zijn zo gevuld. Boodschapje doen. Kopje koffie bij vrienden gaan drinken. En bij mooi weer is er altijd nog wat tijd voor een extra ommetje. 

Samen is leuker

Helaas is niet iedereen altijd fit en energiek genoeg om dagelijks zelf een ommetje te maken. Denk maar eens aan de oudere medemens die in een rolstoel zijn dagen doorkomt. Misschien zelfs wel in een verzorgingstehuis. Tijd genoeg voor een ommetje, maar zelf niet in staat om aan de wandel te gaan. Afhankelijk van andermans planning en de wil van anderen om ze mee naar buiten te nemen. Met een rollator kom je zelf nog wel eens buiten. Voor de kleine wandelingetjes. Een rondje rond de blok of even op en neer naar de supermarkt op de hoek. Het is het grote verschil tussen niet meer mobiel zijn of slechts een klein beetje mobiel zijn. 

Word vrijwilliger

Krijg je bij het lezen hiervan ook een vervelend gevoel in je maag? De gedachte dat iemand zo afhankelijk is van anderen voor iets simpels als even buiten lopen? Je kunt er zelf iets aan doen door vrijwilliger te worden. De zorg is hard werken. Zo ook voor de mensen in een verzorgingstehuis. Ze zijn dan ook vrijwel altijd heel blij als iemand zich aan komt melden als vrijwilliger. Om mee te helpen de laatste jaren van de bewoners net wat mooier en waardevoller te maken. Simpelweg door ze af en toe mee naar buiten te nemen. Samen genieten van de bloemen in de lente, de zon in de zomer, de vallende bladeren in de herfst en zelfs de winterse frisse lucht in de koude maanden. Is het echt een keer te slecht om buiten te wandelen? Dan mag je ook gerust als vrijwilliger samen met de bewoners een kopje warme chocolademelk drinken hoor. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *