Welcome to Our Website

Relatieproblemen oplossen, hoe doe je dat?

Relatieproblemen komen helaas veel voor, maar het is niet nodig om hierdoor uit elkaar te gaan. Sterker nog, je kunt het samen oplossen! Neem de stap om samen in gesprek te gaan over de problemen, of schakel een professional in. Hieronder leggen wij de meest voorkomende relatieproblemen uit.

Ruzies of irritaties

Er zijn veel verschillende redenen en oorzaken waarom een ruzie ontstaat. Soms snappen jullie zelf niet eens waarom dit steeds gebeurt! Waar gaat het nou eigenlijk echt over en waarom doen we zo?

Ruzies en irritaties kunnen ertoe leiden dat de relatie niet echt meer veilig en gezellig is, en daarmee neemt het stressniveau toe. Hoe verander je dit?

Langs elkaar heen leven

Jullie leven nog samen, maar elkaar écht spreken doe je niet meer. De meeste gesprekken zijn erg oppervlakkig, en het voelt alsof jullie elkaar niet meer begrijpen.

Er is weinig tot geen intimiteit

Als jullie samen zijn, raken jullie elkaar niet meer aan. Jullie geven elkaar geen knuffels, en een kus is soms al te veel gevraagd. Maar wist je dat juist lichamelijk contact ervoor kan zorgen dat je een hechtere band met elkaar krijgt? Bij bijvoorbeeld een knuffel komen er stoffen vrij (oxytocine), die zorgen voor een geluksgevoel.

Problemen met seksualiteit

Het onderwerp sexualiteit is niet altijd een gemakkelijk onderwerp om over te praten met je partner. Toch is het wel belangrijk om dit bespreekbaar te maken. Is het nog voor beide partners even leuk? Wat moet je doen om weer de vonk terug te brengen?

Sleur

De relatie voelt heel gewoontjes, en de passie is weg. Dit kan komen omdat jullie al een lange tijd samen zijn en je je afvraagt of dit het nou is. Merk je dat je je aangetrokken voelt tot andere personen? Dan is het tijd om aan de bel te trekken.

Ruimte nodig in een relatie

Soms heeft je partner, of jij even ruimte nodig om zichzelf te ontwikkelen. Misschien wilt de een graag samen dingen ondernemen, terwijl de andere af en toe behoefte heeft om juist alleen dingen te doen. Hoe kom je toch op 1 lijn?

Je hebt geen vertrouwen meer

Dit is natuurlijk erg vervelend, maar het komt toch voor. Door verschillende situaties kan het voorkomen dat het vertrouwen langzaam vermindert of juist helemaal verdwijnt. Dat is erg pijnlijk, en kan voor veel spanning zorgen. Toch wil je het niet opgeven. Hoe krijg je weer vertrouwen in elkaar?

Je relatieproblemen oplossen met relatietherapie of coaching

Relatietherapie of relatie-coaching kan helpen om bepaalde problemen bespreekbaar te maken, en helder te krijgen. Hiermee creëer je een veilige zone waar je alle thema’s kan bespreken.

Als de stap naar een relatietherapeut of coaching te groot voor je is, kan online relatietherapie een oplossing bieden. Dit kan gewoon via Zoom, Teams of Skype en maakt de drempel een stuk lager. Dit biedt ook een oplossing als er geen middelen beschikbaar zijn om de therapeut te bereiken.

In een nieuwe, hechtere verbinding met een hernieuwde passie kunnen jullie samen weer door!

(Bron: Qruun Schram)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *