Welcome to Our Website

Hoe verhoog je je IQ?

Met een intelligentiequotiënt (IQ) wordt iemands intelligentieniveau gemeten. Het gemiddelde IQ is 100. Is jouw IQ hoger? Dan ben je slimmer dan de gemiddelde persoon. Andersom is het ook zo dat je minder slim bent dan de gemiddelde mens wanneer je IQ onder de 100 ligt. Maar is het dan eigenlijk mogelijk om je IQ te verhogen? Je kunt je geheugen absoluut trainen. Hieronder vind je verschillende manieren waarop je dit kunt doen.

Maak aantekeningen

Zit je in een vergadering of kijk je naar een documentaire? Dan is het goed om aantekeningen te maken van wat er wordt gezegd. Op die manier train je je geheugen. Je vermogen om informatie tot je te nemen zal hierdoor toenemen. Ook zul je op die manier alles beter onthouden. Win-win, dus.

Beweeg voldoende

Het is belangrijk om genoeg te bewegen, dat is niets nieuws. Maar wist je dat sporten ook erg goed is voor je hersenen? Het zorgt ervoor dat er meer zuurstof in je bloed terechtkomt. Daardoor worden niet alleen je spieren actiever, maar ook je brein. Op die manier kun je (uiteindelijk) zowel je reactievermogen als je IQ score verhogen.

Mediteren

Mediteer jij soms? Heel goed! Mediteren is erg goed voor je. Ook je hersenen zijn hier blij mee; door te mediteren zul je beter met stress om kunnen gaan en verhoog je je concentratie.

Speel geheugenspelletjes

Je hersenen trainen kan ook erg leuk zijn. Je kunt dit bijvoorbeeld ook doen door geheugenspelletjes te spelen. Daardoor zet je je hersenen aan het werk en kun je beter dingen onthouden en leer je patronen te herkennen. Dus nodig je vrienden maar uit en organiseer een leuke spelletjesavond! Je kunt deze spelletjes natuurlijk ook (vaak) alleen doen.

 

Wil je meer weten over IQ? Neem dan ook eens een kijkje op de website van ieku.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *