Welcome to Our Website

3 tips bij het stoppen met roken

Bent u al langere tijd van plan om te stoppen met roken, maar wil het maar niet lukken? Dat is natuurlijk niet gek, aangezien sigaretten enorm verslavend zijn. Om u een handje te helpen bij het stoppen met roken zetten wij vandaag een aantal tips op een rij om van uw verslaving af te komen.

Bepaal de datum waarop u stopt

U kunt natuurlijk van de één op de andere dag stoppen met roken, maar vaak werkt dit niet. Het helpt namelijk om al enige voorbereiding te treffen en uzelf erop in te stellen dat u binnenkort gaat stoppen. Daarom is het belangrijk om voor uzelf de datum te bepalen waarop u gaat stoppen. Kies hierbij voor een dag die natuurlijk niet té ver weg ligt, maar wel realistisch is. Op die manier geeft u uzelf de ruimte om u zich erop voor te bereiden en alvast te wennen aan het idee dat u straks niet meer rookt.

Gooi al uw sigaretten, asbakken en aanstekers weg

Wanneer het moment dan daar is en u daadwerkelijk gaat stoppen met roken, is het belangrijk om alles dat u aan het roken doet denken weg te gooien of te geven. Denk daarbij dus niet alleen aan sigaretten, maar ook aan asbakken en aanstekers. Op deze manier maakt u het uzelf moeilijker om toch weer naar een sigaret te pakken. Stel dat u toch eens de neiging krijgt om te roken, maar geen asbak of aansteker heeft, dan zult u sneller even extra nadenken of het wel zo’n slim idee is om toch te roken. Kort gezegd ligt de drempel namelijk een stuk hoger. Vind u het zonde om alles zomaar weg te gooien? Dan kunt u het altijd nog weggeven aan iemand in uw omgeving.

Vertel uw naasten dat u stopt met roken

Over uw omgeving gesproken, het is belangrijk dat u uw vrienden en familie inlicht over het feit dat u gaat stoppen met roken. Dit is voor veel mensen een drempel, aangezien ze niet willen dat mensen het weten als het dan toch niet lukt om te stoppen, maar uiteindelijk zult u hier enorm veel baat bij hebben. Wanneer u uw naasten inlicht kunnen zij u namelijk steunen in het proces. Zo kunt u terugvallen op uw geliefden wanneer u even in een dip zit, maar kunnen zij ook rekening met u houden. Wanneer u ze inlicht kunt u hen bijvoorbeeld vragen geen sigaret op te steken waar u bij bent, zodat u niet de neiging zult krijgen om mee te gaan roken.

Op zoek naar professionele hulp bij het stoppen met roken? Kijk dan eens op de website van Connection SGGZ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *