Welcome to Our Website

Emoties op de werkvloer

Iedereen krijgt met emoties te maken; elke dag en overal. Thuis, op de werkvloer, onderweg. Er zijn genoeg mensen in beroepsgroepen die op dagelijkse basis met personen te maken krijgen, en met hun emoties. Supermarktpersoneel die te maken krijgen met woede omdat er geen alcohol verkocht mag worden ’s avonds. Bibliotheekmedewerkers die bezoekers maar tot op zekere hoogte mogen helpen in verband met de privacywet, waardoor er frustratie kan ontstaan, en machteloosheid. Politie die te maken krijgt met agressie. Ziekenhuispersoneel dat te maken krijgt met angst en verdriet. En zo zijn er nog wel genoeg beroepen te bedenken die te maken krijgen met allerlei soorten emoties in hun contact met andere mensen. En omdat ieder mens anders is, gaat iedereen ook op een andere manier om met emoties; zowel hun eigen als de emoties van anderen. Het is dan van belang voor het personeel en de organisatie zelf dat men goed kan omgaan met emoties, om zo eventuele escalaties te voorkomen. Voor organisaties waarbij menselijk contact centraal staat, kan het dus zeer interessant zijn om het personeel een emotie training aan te bieden waarin zij leren omgaan met de emoties van anderen. Het emotieexpertisecentrum biedt onder andere lezingen aan, als introductie in hun visie en het gedachtegoed dat zij hebben over de 8 emotiegroepen. Verder bieden ze diverse emotie trainingen en bijscholing aan voor zorgverleners en organisaties waarbij de mens centraal staat. En nieuw in hun programma zijn de trainingen die zijn uitgebracht als online cursus. Interesse gekregen in een emotie training om je personeel naar het volgende niveau te tillen? Kijk dan eens op de website van het Emotie Expertise Centrum.

One thought on “Emoties op de werkvloer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *