Welcome to Our Website

De ins and outs van een haartransplantatie

Je uiterlijk is belangrijk. Je kunt het zien als een visitekaartje van jezelf. Het is niet zo belangrijk dat je er uit moet zijn als een Victoria Secret angel of als een David Beckham, maar je mag er best een beetje verzorgd uitzien. Dat toont dat je er werk in stopt, dat je jezelf een beetje verzorgd en dat je vindt dat je dit verdiend. Heel goed, want dat is ook precies hoe het hoort. Daar staan we compleet achter en daar willen we je ook mee helpen, want een goede, gezonde dos met haar hoort bij een leuke verschijning. Dat kun je realiseren met een haartransplantatie en daar gaan we je in deze blog het een en ander over vertellen. We halen onder andere aan wat een transplantatie van je haar precies is, wat voor soorten er zijn, wat er komt kijken bij het herstel en meer. De ins and outs van een haartransplantatie, die vind je hier. 

De procedure van een haartransplantatie

Een haartransplantatie gebeurt meestal bij een arts die hier specialist in is. Dit gebeurt niet in het ziekenhuis, maar een kliniek die hiervoor is ingericht. Dat kan in Turkije zijn maar tegenwoordig wordt het ook wel in Nederland gedaan. De meest gebruikte technieken voor een haartransplantatie zijn de FUE en de FUT. De eerste staat voor folliculaire-unit extractie, de laatste voor folliculaire-unit transplantatie. Bij de eerste wordt elke haar een voor een verplaatst. Er worden daarbij geen sneden in de huid gemaakt en je zult dus ook geen littekens krijgen. 

 

Wanneer de patiënt al eerder een transplantatie heeft ondergaan kan er dan ook haar van de borst, baard of rug worden gehaald voor de hoofdhuid. Bij FUT wordt er een incisie gemaakt en haalt de chirurg een reeg huid met gezond haar weg van de achterkant van het hoofd. De incisie wordt dan weer dichtgemaakt en netjes gesloten. De ‘grafts’, de groepjes haar, worden dan overgebracht naar het gewenste gebied.  

Het herstel en de voorbereiding

Voor een haartransplantatie komt er heel wat kijken bij de procedure. De behandelende arts zal met je in gesprek gaan over de procedure en je uitleggen wat er stap voor stap zal gebeuren. Ook gaat hij of zij met je in gesprek over de dingen die je vooraf misschien juist niet of juist wel moet doen, en hetzelfde geldt voor de periode na de transplantatie. Het is dus belangrijk dat je hier goed oplet en dat je de instructies van de arts opvolgt. Ze zijn er immers niet voor niets en de arts wil hetzelfde als jij; een zo goed mogelijk resultaat zodat je na verloop van tijd met een gezonde bos haar rondloopt. 

Waarheen?

Voor een haartransplantatie is het gebruikelijk dat mensen naar Turkije gaan, dit staat ook wel bekend als dé plek om een transplantatie te verwachten. Toch kan het tegenwoordig ook hier in Nederland gedaan worden, dus weeg zorgvuldig eens af wat je opties zijn en waar je voorkeur naar uitgaat. 

 

Transhair – Mooi haar voor een goed gevoel!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *