Welcome to Our Website

Verschillende soorten huidproducten

huidproducten

Er bestaan vele soorten huidproducten. Dit is logisch, want er bestaan ook veel verschillende mensen, en iedereen is, inclusief huid, uniek. Omdat er veel problemen kunnen ontstaan zijn er ook veel oplossingen voor verschillende problemen. In dit artikel zullen we een aantal soorten huidproducten introduceren en toelichten.

Cleansers

Cleansers zijn een huidproduct dat gebruikt wordt om de huid schoon te maken. Cleansers verwijderen vuil, olieoverschotten, en make-upresten van de huid. Er bestaan cleansers voor alle huidtypes. Een specifiek type cleanser is een oliecleanser. Deze cleanser de specifiek wordt gebruikt voor het verwijderen van make-up. Na het gebruik van de oliecleanser gebruikt men een lichtere cleanser om de oliecleanser en de laatste make-upresten te verwijderen. Cleansers kunnen redelijk zwaar voor de huid zijn, daarom is het verstandig om, als je problemen ervaart, contact op te nemen met de experts van https://huidpraktijkshop.nl/, om zo de juiste cleanser voor jou te vinden.

Toners

Een toner wordt na een cleanser gebruikt om de resten van de cleanser te verwijderen. Daarnaast is een cleanser niet goed voor pH-waarde van de huid, een toner herstelt de pH van de huid dan weer. Toners bevatten doorgaans water, citroenzuur (voor de pH), kruidenextracten, en verschillende andere ingrediënten. Voorheen werk alcohol ook vaak in toners gebruikt, maar dat is inmiddels niet meer het geval omdat het de huid kan uitdrogen en irriteren. Alcohol is nog wel vaak te vinden in toners voor een vette huid, aangezien het uitdrogen dan juist een gewenst effect is.

Moisturizers

Moisturizers zijn crèmes en lotions die de huid hydrateren en ervoor zorgen dat de huid beter in staat is vocht vast te houden. Moisturizers bevatten doorgaans etherische oliën, kruidenextracten, of chemicaliën die helpen met het beheersen van huidoliën en het voorkomen van irritaties. Moisturizers zijn in te delen in dagcrèmes en nachtcrèmes. Het grote verschil tussen de twee soorten is dat nachtcrèmes doorgaans veel hydraterender werken dan dagcrèmes. Deze vergrote hydraterende werking komt wel met een prijs: de crème is vrij zwaar en is daarom ongeschikt om overdag gedragen te worden, vandaar de naam nachtcrème. Moisturizers worden op het hele gezicht gebruikt, behalve het gebied rond de lippen en ogen, voor deze gebieden bestaan namelijk speciale crèmes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *